Pirro: Prepoved “wildcard” nastopov je maščevanje Honde proti Lorenzu

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2020 .

Ducatijev testni dirkač Michele Pirro meni, da je odločitev glede prepovedi wildcard nastopov v letošnji sezoni nepravična. Poleg tega pa tudi sumi, da bi bila odločitev lahko povezana z moštvom Honde, kjer si ne želijo, da bi njihov nekdanji dirkač Jorge Lorenzo nastopil za Yamaho.

Odločitev o prepovedi wildcard nastopov v letošnji okrnjeni sezoni je bila sicer uradno potrjena prejšnji teden z željo, da bi, ko se sezona začne število oseb v paddocku zmanjšali na minimum. Odločitev, ki tako pomeni, da letos na dirki ne bomo videli Jorgeja Lorenza. Prav tako to nekoliko spremeni načrte ostalim moštvom, ki so to možnost v preteklih sezonah večkrat unovčile. Pirro je eden tistih dirkačev, ki se v zadnjih sezonah na dirkah pojavlja v vlogi wildcard dirkača. Lani je tako nastopil v Mugellu, Misanu in Valenciji, tudi letos pa bi ga zagotovo spremljali na kateri izmed dirk.

Italijanski dirkač je v intervjuju za portal Motosprint izrazil nezadovoljstvo nad prepovedjo wildcard nastopov letos. Po njegovem mnenju pa naj bi na to odločitev imeli vpliv pri Hondi, kjer si ne želijo, da bi Jorge Lorenzo letos nastopil za njihove velike rivale – Yamaho.

“Nad odločitvijo sem zelo razočaran,” je začel Pirro, ki je Lorenza bolje spoznal med Špančevim dvoletnim obdobju pri Ducatiju.

“Sprejeti tako pomembno odločitev za toliko časa vnaprej, po mojem mnenju ni pravilno. Menim, da to ni način za maščevanje nekomu in tudi pošteno. Razumel bi, če bi odločitev sprejeli mesec pred začetkom dirkanja. Trenutno pa še niti ne vemo kdaj natančno se bo vse skupaj začelo in koliko dirk bomo imeli. Morda gre za nekakšno maščevanje Honde Lorenzu, ker je ta prestopil k Yamahi. Menim, da lahko Lorenzo še veliko da razredu MotoGP.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish