Pirellijeve gume ta konec tedna v Silverstonu še mehkejše

Avtor prispevka: , objavljeno 4. avgusta 2020 .

Pri Pirelliju so potrdili, da bodo ta konec tedna, na drugi dirki v Silverstonu, dirkačem ponudili mehkejše zmesi gum, kot so jim bile na voljo na nedeljski VN Velike Britanije, kjer je nekaj dirkalnikom, vključno z zmagovalcem Lewisom Hamiltonom, počila prednja leva guma.

V zadnjih krogih sta brez ene pnevmatike ostala oba Mercedesova dirkača ter Carlos Sainz, pa tudi Kimi Raikkonen, medtem ko je Daniil Kvyat doživel nesrečo pri visoki hitrosti, ko mu je v ovinku Maggotts počila zadnja desna pnevmatika.

Pirelli je dirkačem ponudil zmesi C1, C2 ter C3, zaradi težav z njimi pa so mnogi podvomili v smotrnost načrtov, da za VN 70. obletnice F1 ponudijo zmesi C2, C3 ter C4, torej eno stopnjo mehkejše.

Vremenska napoved kaže, da bodo temperature v Silverstonu prihajajoči konec tedna še višje, kar morda napoveduje še burnejšo dirko, kot smo jo videli v nedeljo.

Italijanski proizvajalec gum je izvedel preiskavo vzroka za počene gume. Neuradno se je sprva ugibalo o ostankih na stezi, saj je pred tremi počenimi gumami brez krilca na idealni liniji ostal Raikkonen, toda preiskava je pokazala, da je šlo za skupek dejavnikov, med katerimi je dejstvo, da so letošnji dirkalniki še hitrejši od lanskih (najboljši čas na kvalifikacijah je bil kar 1.2 sekunde hitrejši od lanskega), dirkači pa so po nesreči Kvyata odpeljali daljše nize krogov, kot je bilo pričakovano.

Bo pa Pirelli od moštev zahteval nekoliko višji minimalni tlak v gumah, s čimer bo konstrukcija gum nekoliko razbremenjena.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj