Pirelli zaupa ekipam

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2013 .

Že na veliki nagradi Velike Britanije naj bi v formuli ena videli nove, oziroma nekoliko posodobljene pnevmatike. Seveda se morajo za spremembo pnevmatik med sezono strinjati vse ekipe, a Pirelli verjame, da s tem ne bo težav. Že ta konec tedna bodo namreč ekipe prejele dva seta pnevmatik, ki jih bodo lahko preizkusile na petkovih treningih, ter nato podale svoje mnenje.

Šef Pirellija Paul Hembery tako pravi, da pričakuje pozitiven odziv vseh ekip: »Že v Silverstonu si želimo uporabiti nov tip pnevmatik, a najprej bodo ekipe dobile vsaka po dva seta pnevmatik na petkovih treningih v Kanadi. Ekipe so same potrdile, da je potrebno narediti spremembe in upam, da bodo naš predlog dobro sprejele. Nekateri bi si sicer želeli večje spremembe, spet drugi nikakršne. Verjamem, da smo našli rešitev, ki bo rešila težave z razslojevanjem pnevmatik in pri tem ne bo spremenila njenih lastnosti.«

Hembery je dodal, da se trenutno v zakulisju podpisuje tudi neuraden sporazum o sprejetju novega tipa pnevmatik. Kakorkoli že, omeniti velja, da bodo zadnje pnevmatike delovale pri nekje 5 do 10 stopinjah Celzija nižjih delovnih temperaturah od trenutnih, spremembe oblike pa naj ne bi bilo. S tem bi se znala nekoliko povečati vzdržljivost zadnjih pnevmatik Za konec velja omeniti, da bo Pirelli pri spremembah uporabil nekaj prijemov iz prejšnjih let, zaradi česar so prepričani vase, a preventivni test v Kanadi bo opravljane predvsem zaradi želje ekip, da se na spremembe bolje pripravijo.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj