Pirelli skrbi mokra steza

Pirelli
Avtor prispevka: , objavljeno 8. novembra 2014 .

Steza v Braziliji je na novo preplastena z asfaltno podlago, zaradi česar pri Pirelliju opozarjajo, da bi v primeru dežja le ta lahko bila zelo spolzka. Motošportni direktor Pirellija Paul Hembery je tako dejal: »V primeru dežja, bi iz bitumna potegnili olje, olje in voda pa veste kaj naredi.

Torej na kratko povedano, če bo deževalo moramo biti še posebno previdni. Dirkaška linija se bo močno spremenila, dirkači pa bodo vozili po delih stezre, po katerih v petek denimo niso. To je torej tisto kar smo vedeli, iz zgornje površine steze prihaja olje.«

Za konec naj še omenimo, da se je veliko ekip pritoževalo nad obrabo pnevmatik pri visokih temperaturah, a Paul verjame, da bodo pri nižjih temperaturah precej boljši: »Ko smo šli iz trših na mehkejše in iz mehkejših na mehke, smo vedeli kaj lahko to tu pomeni. A, če pogledamo v preteklost, zadnjih 10 let nikoli ni bilo tako zelo vroče kot je bilo v petek na treningih.

Na prvem treningu smo tako videli zelo veliko obrabo pnevamtik in to vseh štirih. Kot je kazalo bo to zelo naporen vikend, če se kaj ne spremeni, a že na drugem se je obraba prednjih pnevmatik močno znižala.« Če bo steza suha, Paul napoveduje, da bodo dirkači večino dirke odpeljali s srednje trdo različico pnevmatik.

Foto: Pirelli