Pirelli priznal: Gume so pretrde

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2015 .

Športni šef Pirellija, Paul Hembery je priznal, da sta najmehkejši zmesi gum, ki jih imajo dirkači letos na voljo, pretrde.

Dirkači so to trdili že v Monaku, (več o tem si preberite tukaj) ko so ju uporabili prvič letos, trditve pa so se potrdile še na VN Kanade, kjer bi naj videli tri ali pa vsaj dva postanka v boksih, a sta bila Ferrarijeva dirkača edina, ki sta na načrtovan postanek zapeljala dvakrat. 

“Cilj sta vsaj dva ali pa trije postanki na vsaki dirki,” je dejal Hembery. “V Kanadi je šlo pretežno za en postanek, tako da lahko rečemo, da smo zgrešili cilj. Težko je s štirimi zmesmi zadeti cilj na vsaki dirki sezone. Morda bomo razmislili o spremembi trdote, toda najverjetneje še ne v tej sezoni ampak pred prihodnjo.”
Težava s katero se sooča Pirelli je, da morajo zmesi potrditi pred začetkom sezone, na podlagi skopih podatkov zbranih na omejenih testiranjih. Pred letošnjo sezono so pri gumarju pričakovali hitrejše dirkalnike, ki naj bi bili bolj grobi do gum, a so podatki s testiranj podali napačno sliko.

“Letos dirkalniki manj obrabljajo gume, kot smo predvideli. Podatki, ki smo jih imeli, so kazali, da bodo dirkalniki hitrejši, a so pričakovano hitrost dosegli le v Melbournu, na naslednjih dirkah pa so pridobili manj, ” je pojasnil Hembery.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj