Pirelli preložil uvedbo novih gum

Avtor prispevka: , objavljeno 29. maja 2013 .

 
Potem ko je karavano formule ena šokirala novica o Mercedesovem skrivnem testiranju Pirellijevih gum, je italijanski gumar sporočil, da v Kanadi ekipa še ne bo ponudil novih zmesi, kot je bilo to sprva načrtovano.

Po dirki za VN Španije, kjer je zmagovalec Fernando Alonso kar štirikrat menjal gume, so se nekatere ekipe, predvsem Red Bull ter Mercedes, pritoževale nad kratko življenjsko dobo gum, po nekaj težavah z odstopanjem tekalne plasti pa so pri Pirelliju napovedali vrsto sprememb pred dirko v Kanadi.

Toda nove gume, na teh je tekalna plast nalita na plašč iz kevlarja kakor v letu 2012, bodo ekipe preizkusile le na prostih treningih. Vsako moštvo bo dobilo dva setanovih gum, ki jih bodo lahko preizkusile v petek, na kvalifikacijah in dirki pa naj bi bile uporabljene na VN Velike Britanje v Silverstonu.

“V Montrealu bomo v petek vsaki ekipi ponudili dva kompleta eksperimentalnih gum, kakor to dovoljujejo pravila,” so sporočili iz Pirellija. “Gume, ki jih bodo dirkači uporabili na kvalifikacijah in dirki, bodo takšne, kot so v uporabi že vso letošnjo sezono. Upamo, da bomo nove gume lahko začeli uporabljati vse od Silverstona naprej.”

Pirellijev glavni cilj pri spremembah gum naj bi bil zmanjšanje težave z odstopanjem tekalne plasti, kakršne sta v Barceloni doživela Paul di Resta in Jean-Eric Vergne.