Pirelli objavil razpored in moštva za testiranje pnevmatik za sezono 2019

Avtor prispevka: , objavljeno 5. marca 2018 .

Pri Pirelliju so dokončali in objavili seznam moštev, ki bodo sodelovale pri testiraju pnevmatik za sezono 2019. Nekatera testiranja se bodo odvijala v torek in sredo po dirki, ki bo na sporedu tisti vikend. Zadnja testiranja pnevmatik v lanski sezoni bi morala opraviti ekipa McLaren po dirki v Braziliji, vendar so bila le-ta odpovedana zaradi varnostnih razlogov, saj so bili Pirellijevi delavci tarča brazliskih krminalcev. Ekipe bodo testirale tako pnevmatike za suho, kot za mokro stezo. Za mokro stezo bodo testirale ekipe Ferrari, Mercedes in Mclaren na dirkališčih v Fiorano in Paul Ricard, ker imajo tu sisteme za umetno namočitev steze. Pirellijev direktor Mario Isola je dejal:

“Na seznam za testiranje smo uvrstili vse ekipe. Zadovoljni smo, da smo za vsako ekipo uspeli določiti eno testiranje pnevmatik za suho stezo. Možnost testiranja smo ponudili vsem ekipam in vse so se zelo pozitivno odzvale.”

“Ko govorimo o testiranju pnevmatik za mokro podlago, tu imamo na voljo manj testiranj, zato smo določili tri ekipe, ki jih bodo testirale.”

Postopek testiranja pnevmatik poteka, tako, da ekipe testirajo “na slepo” brez podatkov o tem kakšne pnevmatike testirajo, ob tem pa nimajo možnosti testirati kakšnih novih delov dirkalnika.

Koledar testiranja:
17-18 april, Shanghai* (Force India)-suha steza
19-20 april, Fiorano (Ferrari)-mokra steza
15-16 maj, Barcelona (McLaren, Haas)-suha steza
30-31 maj, Paul Ricard (Mercedes)-mokra steza
14-15 junij, Vallelunga (Toro Rosso)-suha steza
10-11 julij, Silverstone (Red Bull, Williams)-suha steza
5-6 september, Paul Ricard (McLaren)-mokra steza
20-21 september, Paul Ricard (Ferrari, Mercedes)-suha steza
9-10 oktober, Suzuka (Renault)-suha steza
30 oktober, Mehika (Sauber)-suha steza

* še ni potrjeno

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish