Pirelli napoveduje nove rekorde

Paul Hembery
Avtor prispevka: , objavljeno 19. marca 2015 .

Pri Pirelliju napovedujejo, da lahko letos pričakujemo rekorde krogov glede na to, kako hitri so bili dirkalniki v Avstraliji v primerjavi z lanskim letom. Nova struktura pnevmatik v kombinaciji z izboljšanimi dirkalniki je pomenila dve sekundi boljše čase krogov. Najhitrejši krog nedeljske dirke, ki ga je postavil Lewis Hamilton, je bil z 1:30,945s za 1,5s hitrejši.

Paul Hembery, Pirellijev motošportni direktor, pravi: “Te primerjave nam kažejo pričakovano po predsezonskih testiranjih – izboljšanje časov krogov in dirkalnike, ki bodo tekom sezone postajali vse hitrejši. Na nekaterih dirkališčih lahko celo pričakujemo rekorde krogov.”

Dirkališča, kjer je glede na rezultate v sezoni 2014 največ možnosti, da bi res prišlo do nove rekordne znamke, so: Spa-Francorchamps (Belgija), Marina Bay Street Cirncuit (Singapur), Circuit The Americas (Združene države Amerike) in Interlagos (Brazilija). Od teh štirih je najmanjši zaostanek v Singapurju, kjer je bil najhitrejši Hamilton s časom 1:50,417s in 1,8s od rekorda.