Pirelli na pomoč Mercedesu

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2018 .

Pirelli bo na željo Mercedesa spremenil sestavo svojih pnevmatik, ki nemški ekipi povzročajo težave zaradi mehurjenja. Nemški Auto Motor und Sport poroča, da se je Mercedes tekom zimskih testiranj v Barceloni sestal s Pirellijem, in jim predlagal spremembo strukture gum na stezah, kjer je bil nedavno položen nov asfalt, kot denimo v Barceloni, Silverstonu ter Paul Richardu. Pirelli bo na teh dirkališčih dobavil gume, na katerih bo 0.4 milimetra manj tekalne plasti. Na račun tega bodo tudi dirkalniki lažji za en kilogram.

Italijanski gumar je potrdil spremembe strukture, seveda pa pričakovano zanika, da je do sprememb prišlo zgolj zaradi moštva Mercedes. “Nov asfalt je bolj temen, gladek in nudi več orpijema, kar lahko privede do pregrevanja,” je pojasnil šef Pirellijevega F1 oddelka, Mario Isola. “To bi storili tako ali tako,” je še poudaril.

Pirelli je spremembe gum med sezono upravičil na račun argumenta varnosti, saj bi sicer spremembo moralo podpreti 70% moštev, kar pa bi bilo težko pričakovati, saj se s spremembo ne strinja kar nekaj moštev, ki so prepričana, da je Pirelli popustil Mercedesu. “Mi nimamo nikakršnih težav z mehurjenjem,” so pojasnili pri McLarnu, z odločitvijo pa se ne strinja tudi Daniel Ricciardo, dirkač Red Bulla: “Naš dirkalnik je bolj prijazen do gum, kot Mercedesov.”

Neimenovani šef moštva v formuli ena pa se sprašuje: “Zakaj, bi morali spremeniti gume za vse, če te ne ustrezajo Mercedesu?”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish