Pirelli dvomi, da bi Hamiltonu uspelo do cilja brez postanka

Avtor prispevka: , objavljeno 11. oktobra 2021 .

Pirellijev šef oddelka F1, Mario Isola meni, da Lewisu Hamiltonu ne bi uspelo priti do cilja, če nebi opravil postanka v boksih, kjer je nadel nove gume.

Hamilton je poizkusšal dirko za VN Turčije dokončati na enem kompletu koles, kar je uspelo Estebanu Oconu, a so se pri Mercedesu za postanek odločili osem krogov pred koncem. Britanca so na postanek klicali že deset krogov prej, a je ostal na stezi, tokrat pa so vodilni možje preglasili njegovo željo, kar je sedemkratnega svetovnega prvaka razburilo, saj je s tretjega mesta padel na peto.

“Glede na stanje gum po dirki, dvomim, da bi Lewis zdržal do cilja, ali pa bi bil zelo blizu meje,” je povedal Isola, ki se je možnosti, da dirkači nebi menjali gum zavedal že pred dirko, a je moštva pozval, naj ne tvegajo preveč. “Svojim inženirjem smo naročili, naj moštva opozorijo, naj ne poizkušajo dirke odpeljati brez postanka, saj bi bilo to preveč tvegano.”

Ocon je vseh 58 krogov dirke odpeljal na enem kompletu, ob koncu dirke pa se je na njegovi prednji desni gumi kazala velika zaplata, kjer je bila tekalna površina obrabljena vse do osnovne konstrukcije. Francoz je bil v zadnjem krogu kar štiri sekunde na krog počasnejši od moštvenega kolega Fernanda Alonsa, ki je gume menjal skupaj z ostalimi dirkači.

“Razumem, da morajo na dirki poizkušati doseči najboljši rezultat, toda nevarno je tako hoditi po meji, saj so na koncu dirke vozili po spodnji konstrukciji gume. Skoraj vsi dirkači so pri menjavi gume imeli obrabljene vse do platna pod tekalno površino. Vemo, da je novi asfalt bolj grob in nudi več oprijema, kot lani. Steza je bila bolj groba kljub temu, da ni bila suha, zato so bili številni dirkači zelo na meji,” je še dodal Isola.

0 0 glasovi
Oceni komentar
Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish