Pirelli bo v Portimau preizkušal prototipe svojih gum

Avtor prispevka: , objavljeno 18. oktobra 2020 .

Pirelli in odgovorni Formule 1 so se dogovorili, da bo imel italijanski proizvajalec v okviru VN Portugalske v Portimau na razpolago prvih 30 minut drugega prostega treninga za testiranje novih gum sezone 2021.

Sicer naj bi gume za prihodnjo sezono v veliki meri ostale nespremenjene, za manjše prilagoditve pa Pirelliju ostaja le ta možnost testiranj. Vse ekipe so zavezane, da sodelujejo pri tem predvidenem testu. “Načrtujemo, da bo vsaka ekipa dobila po tri komplete gum, kar pomeni 30 kompletov prototipov naših produktov,” je pojasnil Mario Isola, športni šef Pirellija.

Mario Isola, športni šef Pirellija, je potrdil, da bodo v okviru VN Portugalske v Portimau na začetku drugega prostega treninga testirali prototipe gum za sezono 2021.

To pa ne pomeni 30 različnih prototipov, najverjetneje bomo imeli področje med 8 do 10. Ne želim omenjati natančnega števila, enostavno zaradi dejstva, ker je ta test za ekipe slep in vsaka informacija, ki bi jo obelodanil, pomeni, da bi ekipe delale izračune,” še doda Mario Isola. VN Portugalske v Portimau je na sporedu prihodnji konec tedna.    

Prispevek si lahko preberete tudi na vmax.si

Foto: Pirelli

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj