Piquet, Senna in Prost spet skupaj

Avtor prispevka: , objavljeno 12. septembra 2014 .

Tokrat ne gre za nostalgični pregled starih posnetkov dirk formule ena na youtubu, temveč za napoved prve sezone Formule E, v kateri nastopajo trije priimki legendarnih dirkačev najvišjega razreda bencinskega dirkanja.

Nelson Piquet mlajši, Bruno Senna in Nicolas Prost so poskrbeli za to, da si bo marsikateri bencinski purist, ki sicer viha nos nad konceptom električnih dirkalnikov, ogledal vsaj prvo dirko, ki bo na sporedu jutri, v želji po tem, da vidi tri velike priimke osemdesetih in devetdesetih let Formule ena, istočasno dirkati na isti stezi v enakih dirkalnikih, pa čeprav brez glasnega rohnjena bencinskih pogonskih agregatov.

“Seveda bo zanimivo videti in morda ponovno uprizoriti nekatere boje “stare šole”,” je soočenje treh velikih priimkov komentiral Senna, nečak Ayrtona Senne. “To je tudi dobro za to prvenstvo. Z Nicolasom in Nelsonom se dobro razumemo, kar je morda nekoliko drugače, kot je bilo to v primeru naših starejših družinskih članov,” je v smehu dodal Brazilec in pri tem opazoval reakcijo Alaina Prosta, Nicolasovega očeta.