Pietro Bagnaia: Samo enkrat sem povzdignil glas nad sinom

Avtor prispevka: , objavljeno 10. decembra 2022 .

Pietro Bagnaia, oče aktualnega svetovnega prvaka razreda MotoGP je v nedavnem intervjuju novinarjem zaupal zgodbo o tem kako je nekoč sinu skoraj prepovedal dirkati z motocikli.

Francesco je letos uresničil otroške sanje ter postal prvi italijanski svetovni prvak razreda MotoGP po Valentinu Rossiju leta 2009. Toda prepir med mladim dirkačem in njegovim očetom bi lahko kaj kmalu te sanje spremenil v prah.

“Samo enkrat v življenju sva se sprla,” je za spletni portal MOW Mag dejal Pietro.

“Zagrozil sem mu, da bo prenehal z dirkanjem. V mlajši kategorijah so se starši večkrat prepirali med seboj zaradi stvari, ki so se zgodile na stezi med njihovimi otroki.”

“To so bili za Pecca zelo neprijetni prizori zaradi katerih je bil zelo nervozen. Večkrat je bil tudi jezen name, saj se sam nisem želel vmešavati v ta kaos.”

“Ne vem ali si je želel oziroma pričakoval od mene, da se bom vmešal v prepir ampak sem mu hitro dal vedeti, da če se bodo takšne stvari ponavljale in bo še naprej tako trpel namesto, da bi se zabaval bova prenehala z dirkanjem.”

“To je bilo prvič in zadnjič, da sem nad njim povzdignil glas. Še takrat je bilo zelo težko, saj je Pecco resnično dober fant. Brez težav mu odpustiš vse.”

Na vprašanje novinarjev kaj vse je moral kot oče žrtvovati za sinovo kariero je odgovoril:

“V zgodovini motošporta je veliko zgodb o izjmenem žrtvovanju očetov za kariere svojih sinov. Zase ne bi rekel, da sem se moral na kakršen koli način žrtvovati. Naredil sem vse kar je bilo v moji moči, da sinu omogočim najboljše pogoje za uspeh v motociklizmu. Sedaj sem presrečen, ko vidim kako uživa in je pri tem tudi zelo uspešen. Kot družina smo še vedno zelo povezani, kar mi izjemno veliko pomeni.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj