Piastri k McLarnu namesto Ricciarda

Avtor prispevka: , objavljeno 5. avgusta 2022 .

Nizozemski kolegi pri racingnews365 poročajo, da se bo Oscar Piastri v sezoni 2023 pridružil moštvu McLaren, potem ko je Odbor za preverjanje pogodb F1 preučil njegov dogovor z ekipo iz Wokinga in potrdil veljavnost le te.

21-letni Avstralec naj bi pred dnevi, točneje 30. julija, z McLarnom podpisal pogodbo za sezono 2023, kmalu zatem, 1. avgusta, pa je Fernando Alonso z napovedjo selitve k Aston Martinu presenetil ekipo Alpine. Francosko moštvo je, po poročanju nekaterih virov, po Špančevi napovedi neuspešno poskušalo stopiti v stik s Piastrijem, zato je v javnost brez njegovega vedenja poslalo izjavi, da bo dirkal zanje, kar je sam kasneje zanikal.

Piastri naj bi imel z Alpine sklenjeno pogodbo za 2022, z možnostjo podaljšanja v 2023, a bi moralo francosko moštvo sodelovanje podaljšati v roku 30 dni po podpisu pogodbe, zato je Avstralec prost vseh obveznosti do ekipe v lasti Renaultove skupine, pogodba z McLarnom pa je povsem veljavna. Alpine se na odločitev Odbora ne more pritožiti, saj so se moštva v preteklosti strinjala, da gre za najvišjo instanci pri odločanju o pogodbah.

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish