Philippe Bianchi: dirkače je strah

Avtor prispevka: , objavljeno 6. junija 2016 .

Družina tragično preminulega dirkača Julesa Bianchija je vložila tožbo zoper FIA, Formulo 1 ter ekipo Marussia.

Bernie Ecclestone je priznal, da mu je glede dogodka še vedno hudo, ampak družina je naredila, kar v bistvu mora narediti in tako pokazal, da ga glede obtožb ni strah. V družini Bianchi priznavajo, da spoštujejo tiste, ki si, ali na čelade ali dirkalnike napišejo #JP17, vendar je družini še vedno zelo hudo, ker odgovorni glede nesreče še vedno skrivajo okoliščine nesreče in za vse krivijo Julesa.

»Dirkače je strah, da bi sploh kar koli javno povedali ali komentirali takratno nesrečo,« je povedal Philippe Bianchi v pogovoru za Sky Sports. Eden izmed dirkačev mu je namreč odkrito povedal, da mnogi ne bodo spregovorili dokler so kjer koli v bližini kamere.

Ko se pogovarjamo popolnoma na samem, potem ni težav. »Kar se je zgodilo na Japonskem ni prav. Jules ni naredil nič narobe. Napaka je na strani organizatorjev,« je pojasnil oče preminulega dirkača. »Imam veliko spoštovanje do tistih, ki so preiskovali okoliščine nesreče, vendar so to posamezniki, ki so zelo blizu FIE in tako potem težko verjamem v korektnost preiskave.«

Glavna obtožba družine Bianchi je, da bi moralo vodstvo takratne dirke na Japonskem samo dirko, zaradi izrednih razmer, že poprej predčasno prekiniti. »Govoril sem z vsemi dirkači in vsi so mi priznali, da so bile razmere dejansko nemogoče. Dnevne svetlobe ni bilo več, dež pa je bil vse močnejši. Ne moremo se sprijazniti z dejstvom, da odgovorni enostavno rečejo, da je vse Julesova krivda. Tega si enostavno ne smemo dovoliti,« je Philippe Bianchi pojasnil ob zaključku pogovora.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish