Petrucci vesel zgodnje odpovedi Ducatija

Avtor prispevka: , objavljeno 28. decembra 2020 .

Danilo Petrucci je priznal, da je vesel, da so ga pri Ducatiju odslovili pred začetkom letošnje sezone, saj je tako lahko podpisal pogodbo z ekipo KTM Tech3.

Italijan je kmalu zatem, ko je izvedel, da bo moral zapustiti svoje mesto pri Ducatiju, začel pogajanja z avstrijskim KTM-om, kmalu zatem pa je tudi podpisal pogodbo, da bo prihodnjo sezono dirkal za ekipo Tech3. Novega delovnega mesta je še toliko bolj vesel, ker je Tech3 z Miguelom Oliveiro v sezoni 2020 zabeležil dve zmagi, še eno pa je dodal Portugalčev moštveni kolega Brad Binder.

Petrucci je zmagal na deževni dirki za VN Francije, večino sezone pa je trpel zaradi spremenjene konstrukcije zadnje Michelinove gume. Zmagovalec dveh dirk razreda MotoGP je po odpovedi s strani Ducatija sprva čutil, da je bil neuspešen v svoji misiji, kasneje pa je vendarle videl tudi pozitivno plat.

“Položaj je bil zelo čuden, toda letos je bilo vse povsod po svetu veliko čudnih stvari,” je povedal. “Ko mi je Gigi (Dall’Igna) sporočil, da prihodnjo sezono ne bom dirkal v tovarniški ekipi Ducatija, sem bil zelo, zelo žalosten. Čutil sem, da mi misija ni uspela. Vendar pa, če pogledam na vse skupaj zdaj, sem mu lahko hvaležen, saj mi je to omogočilo prestop k drugemu proizvajalcu, ki je postal zares konkurenčen. Na začetku sezone ni nihče mislil, da bo KTM tako hiter. Toda zdaj dosegajo dobre rezultate in jaz sem vesel, da me je Gigi odpustil še pred začetkom sezone.”

Ducati se je ob koncu sezone 2020 poslovil od obeh svojih dirkačev, Andree Doviziosa in Danila Petruccija.

KTM bo zaradi treh zmag v letošnji sezoni ostal brez razvojnih koncesij, katere je koristil vse od leta 2017. Največja sprememba bo prepoved zasebnih testiranj z rednimi dirkači moštev, kar pomeni, da Petrucci svojega novega orodja RC16 ne bo mogel voziti vse do uradnih zimskih testiranj v Sepangu, ki bojo na sporedu februarja. “Na žalost so ostali brez koncesij in prostih testiranj, zato bom motocikel prvič vozil šele februarja,” je povedal po zadnji dirki sezone MotoGP na portugalskem. “Bom pa kmalu začel z delom v vetrovniku, kar bo zelo pomembno pri razvoju višje končne hitrosti, ki mi je letos povzročala veliko težav.

Do prve vožnje pa se bom zabaval na njihovem motorju za motokros, kjer pa mi zdaj ne bo več treba zakrivati značke proizvajalca,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj