Petrucci potrdil, da zapušča Ducati

Avtor prispevka: , objavljeno 2. junija 2020 .

Danilo Petrucci je v intervjuju potrdil, da ob koncu sezone zapušča tovarniško moštvo Ducatija.

Potem, ko je bilo prejšnji teden uradno potrjeno, da bo Jack Miller prestopil v tovarniško moštvo moštva iz Bologne je postala prihodnost Petruccija zelo negotova. Čeprav še ni uradne potrditve, kdo bo poleg Millerja sedel na tovarniškem motociklu pa gre vseeno pričakovati, da bo to Andrea Dovizioso. Situacija v pogajanjih med Doviziosom in Ducatijem je daleč od idealne, saj prihaja do razhajanj glede finančne plati, a realno Dovizioso druge izbire praktično nima.

V intervjuju za italijansko TV mrežo TGR Umbria je včeraj potrdil, da prestop Millerja zanj pomeni izgubo sedeža.

“Pri Ducatiju so se odločili, da ob koncu sezone zaključimo sodelovanje. Sam si želim še vedno ostati v razredu MotoGP: Še pred letom dni sem zmagoval in to želim tudi v prihodnje. Želel bi se zahvaliti moštvu za to izkušnjo. Pred nami pa je še letošnja sezona, ki jo želim kar najbolje izkoristiti.”

Vrnitev v moštvo Pramac se zdi zanj nemogoča, saj si v moštvu poleg Bagnaije posaditi katerega izmed dirkačev razreda Moto 2. Med njimi se največ omenjata  Jorge Martin in Enea Bastianini. Edina realna opcija v MotoGP se zanj zdi Aprilia Leta 2018 je bil že tik pred tem, da prestopi v njihovo moštvo vendar se je nato ponudila možnost pri Ducatiju, ker je zamenjal Jorgeja Lorenza.

Pri prestopu k Apriliji je veliko odvisno od tega kako se bo odvila situacija glede Andrea Iannoneja. Pri Apriliji so namreč poudarili, da si želijo podaljšati sodelovanje z njim, če bo njegova pristožba na sodišču uspešna.

Če bo ostal brez možnosti za nastopanje v razredu MotoGP se veliko omenja prestop v Superbike, kjer bi pri Ducatiju najverjetneje zamenjal Chaza Daviesa.