Petrucci ne želi skrhati odnosa z Doviziosom

Avtor prispevka: , objavljeno 13. decembra 2018 .

Novi dirkač tovarniškega moštva Ducatija Danilo Petrucci je dejal, da si ne želi takšnega napetega odnosa v moštvu, kot sta ga v minuli sezoni imela Andrea Dovizioso in Jorge Lorenzo.

Petrucci je po odhodu Lorenza k Hondi dobil mesto v tovarniškem moštvu. Prvič pa smo ga lahko na novem motociklu videli na testiranjih v Valenciji ob koncu sezone. Na zadnjih letošnjih testiranjih v Jerezu pa je prvi dan končal celo na vrhu pred svojim novim moštvenim kolegom. Drugo leto sodelovanja Lorenza in Doviziosa so zaznamovali številni spori med dirkačema. Še najbolj je odmeval dogodek v Sepangu, ko je Lorenzo preko družbenih omrežji kritiziral besede svojega moštvenega kolega o njegovi poškodbi.

Petrucci je v nedavnem intervjuju dejal, da se bo poizkušal izogniti morebitnim sporom, saj se zaenkrat oba zelo dobro razumeta.

“Z Dovijem sva zelo dobra prijatelja, kot osebo ga zelo spoštujem,” je dejal Petrucci. “Še bolj pa ga spoštujem kot dirkača, saj lahko vsi vidimo kako dober je. Nekaj časa sva že preživela skupaj. Zelo jasno sva se pogovorila in obema je v interesu, da ohraniva takšen dober odnos in ne postaneva sovražnika. V garaži želiva ustvariti dobro vzdušje. Ob sebi potrebuje hitrega dirkača in ponosen sem, da je izbral mene.”

Dovizioso je ob tem dodal, da je sicer težko oceniti kakšen bo prispevek novega moštvenega kolega v moštvu, toda poudaril pomembnost dobrega odnosa med njima. “Ob menjavi moštvenega kolega so vedno prednosti in slabosti. Ko imaš ob sebi svetovnega prvaka kot je Lorenzo je to nekaj posebnega. Toda to lahko privede do situacije, ko moštvo osvoji manj točk kot bi jih sicer.”

“Z Danilom imava dober odnos, kar je pomembno, saj lahko tako izmenjava čim več koristnih informacij. To je dobro, saj lahko tako oba napredujeva. Od tega imamo koristi vsi, midva in celotno moštvo.”

Naročite atraktiven stenski koledar MotoGP 2019 s koledarjem dirk prihajajoče sezone!

 

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish