Petrucci: Marquez bi moral dobiti kazen 

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2018 .

Danilo Petrucci je po dirki dejal, da bi si Marc Marquez zaslužil kazen zaradi njunjega dotika v prvem krogu današnje dirke.
Potem, ko je bil Španec malce predolg v prvem zavoju dirke je nato z agresivnim manevrom skušal prehiteti Danila Petruccija v drugem zavoju. Italijan je moral poravnati svoj motocikel zaradi česar je padel na deseto mesto. Vodstvo razreda MotoGP je že pred časem dejalo, da bodo zaradi trčenja Marca Marqueza z Valentinom Rossijem in Aleixom Espargarojem na dirki v Argentini uvedli strožje kazni. Petrucci je bil prepričan, da si je Španec zaradi agresivnega manevra kazen danes tudi zaslužil. Na vprašanje kakšno kazen bi si po njegovem zaslužil Marquez je odgovoril:
“Ne vem, nisem direktor dirke, toda direktorji bi glede tega morali nekaj storiti. Na varnostni komisiji pred dirko v Austinu, ki je bila na sporedu po dirki v Argentini smo se dogovorili, da bo dirkač, ki bo drugemu uničil dirko kaznovan.”
“Bil sem tretji, en ovinek kasneje pa že deseti. Izrinil me je s steze in imel sem srečo, da je bila asfaltna izletna cona. Če bi se to zgodilo v naslednjem ovinku bi zapeljal na pesek in lahko bi padel.”
Petrucci je bil v preteklosti tudi sam večkrat tarča kritik zaradi agresivne vožnje. Tudi po dirki v Argentini s strani Espargaroja.
“V Argentini nisem storil enako kot je Marquez tukaj meni, Espargaro namreč ni zapeljal s steze v Argentini.”

Marquez je sicer kmalu po tem padel, Petrucci pa se je z desetega prebil do tretjega mesta, na koncu pa zdrsnil pa sedmo. Kot je dejal Italijan mu je Marquez z agresivnim manevrom uničil dirko.
“Danes smo zapravili lepo priložnost. Pol dirke je bilo uničene zaradi enega samega kroga.”
Marquez je svoj pogled na situacijo opisal nekoliko drugače. Dejal je, da je bilo v prvem krogu težko kontrolirati situacijo zaradi številnih dirkačev okoli njega.
“V drugem zavoju smo bili skupaj trije dirkači (tudi Iannone). Na desni strani sem imel Andrea, videl pa sem, da se lahko zaletim v zadek Petruccija. Tako bi lahko povzročil padec obeh. Zato sem se odloči iti po notranji strani, oba sva tam izgubila veliko časa, on še veliko več kot jaz.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish