Petrucci: Imamo slabši ritem od konkurence

Avtor prispevka: , objavljeno 9. februarja 2020 .

Danilo Petrucci je po zaključku prvih predsezonskih testiranj v Sepangu poudaril, da je njihova glavna težava predvsem ohranjanje konstantnega ritma preko več zaporednih krogov.

V tem pogledu naj bi tako zaostajali za svojimi konkurenti. Italijanski dirkač je lanska testiranja tu zaključil kot najhitrejši dirkač skozi tri dni, tokrat pa je postavil šesti najhitrejši čas. Letos tako ni bil niti najhitrejši Ducati, saj je Francesco Bagnaia prav tako danes postavil četrti čas.

Bolj kot sama hitrost ga sicer skrbi ritem preko več zaporednih krogov. Ne on, niti moštveni kolega Andrea Dovizioso danes nista uspela postavljati konstantne čase krogov, meje 1:59, pri simulaciji dirke. Bolje naj bi to uspevalo njihovim konkurentom.

“Seveda nismo tako hitri kot bi si želeli. Sicer niti nismo tako daleč od vrha, a spomnim se lanskega leta, ko smo bili spredaj kar štirje Ducatiji. Postavil sem celo rekord kroga, kljub temu pa se letos nismo osredotočali povsem na postavljanje hitrih časov. Tako kot ostali smo se osredotočali na druge stvari. Maverick in Marc imata kot kaže zelo dober ritem. Poleg njiju morda najbolj izstopajo še Rins, Quartararo in brata Espargaro.”

“Veliko je dirkačev, ki so sposobni 10 in več krogov opraviti okoli meje 1:59. Mi pa imamo s tem trenutno težave.”

Kot je še dodal je zagotovo jasno, da ne more biti v celoti zadovoljen s potekom prvih letošnjih testiranj.

“Pred nami je še nekaj dela. Kar nekaj je dirkačev, ki so hitrejši od nas zaradi česar ne morem biti zadovoljen. Smo pa vsaj v teh dneh spoznali nekatere nove stvari in se veliko naučili.”

Nekoliko bolj pozitiven je bil moštveni tovariš Andrea Dovizioso, ki je skupno postavil petnajsti čas, vendar je bil ta dosežen na trdi različici pnevmatike.

“Kot lahko vidimo izgleda Maverick zelo hiter na simulacijah dirke. Tudi Rins je konkurenčen. Kljub vsemu pa nismo tako daleč za njimi, kar je dobro. Svoj najhitrejši čas sem tako kot Miller postavil na trdi pnevmatiki.”

 

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo