Petrucci: Bilo me je strah, da ne bi zadel z Doviziosom

Avtor prispevka: , objavljeno 19. maja 2019 .

Danilo Petrucci je priznal, da ga je bilo v boju za drugi mesto zelo strah morebitnega trčenja s svojim moštvenim kolegom in prijateljem Andreo Doviziosom. Ta se je sicer v zaključku dirke uspešno branil pred napadi moštvenega kolega ter tako uspel ohraniti drugo mesto. Petrucci, za katerega so to prve stopničke kot tovarniški dirkač Ducatija je po dirki priznal, da na noben način ni želel trčiti s moštvenim kolegom.

“Dal sem svoj maksimum. On je bil nekoliko boljši na pospeševanju, jaz na zaviranju. Prav to mu je omogočilo, da je bil na zaviranjih vedno nekoliko predaleč. Poleg tega pa me je bilo zelo strah morebitnega trčenja, saj sva zelo dobra prijatelja. Med dirko sem pred seboj videl obraz našega vodje moštva, ki naju gleda. Zaradi tega sem si želel domov oditi s pokalom in ne z nekom jeznim v tovarni.”

“Poizkusil sem, vendar se ni izšlo. To je dober rezultat zame, zanj in celotno moštvo. Nisem želel ponoviti dogodkov iz Argentine pred leti, zato sem želel napasti takrat ko bi bil povsem prepričan v to.”

Petrucci se je sicer na uvodu dirke boril za vodstvo skupaj z Marquezom, vendar sta ga dve napaki stali obilo časa. V nadaljevanju je tako vozil kot, da zadnjič sedi na motociklu.

“Na začetku sem se boril z Marcom, ki je nadziral dirko. Nisem želel, da mi pobegne, vendar pa sem v osmem zavoju storil napako, ki me je stala treh mest. Nato sem v petem ali šestem krogu ponovno storil veliko napako in bil že daleč zadaj. Danes nisem želel zapraviti priložnosti zato sem napadel kot, da je to moj zadnji dan na motociklu. Na koncu sem bil zelo blizu drugega mesta.”

Tretje mesto je zanj prišlo po treh uvrstitvah na šesto mesto in enem petem na prvih štirih dirkah. Kljub temu pa meni, da bi lahko že prej stopil na oder za zmagovalce, če bi nekoliko popravil svojo formo na kvalifikacijah. Do dirke v Le Mansu ni začel višje od sedmega mesta.

“Od moje zadnje uvrstitve na oder za zmagovalce je minilo že skoraj leto dni,1 dan manj. Nazadnje se je to zgodilo 20.5.2018. Danes je za nami zelo dober dan. Zadnje dirke so bile dobre, le na kvalifikacijah sem imel težave. Zaradi tega sem izgubil to možnost v Jerezu in Argentini, tokrat pa sem se uspel uvrstiti v prvo štartno vrsto.”