Petronas zapušča MotoGP ekipo SRT

Avtor prispevka: , objavljeno 12. avgusta 2021 .

Malezijsko naftno podjetje Petronas bo ob koncu letošnje sezone končalo sodelovanje z ekipo Sepang Racing Team v razredu MotoGP, ki bo prenehalo nastopati v razredih Moto3 in Moto2.

Moštvo SRT je prvič nastopilo leta 2015 v razredu Moto3, nato pa so se udeležili še prvestva Moto2, v ezoni 2019 pa napredovali v najvišji razred, MotoGP, kjer so ves čas nastopali kot poltovarniško moštvo Yamahe. Ekipa je s takratnim novincem Fabiom Quartararojem takoj zablestela, saj so osvojili kar šest najboljših štartnih položajev, ter sedem stopničk, lani pa so s Quartararojem in Francom Morbidellijem zmagali na šestih dirkah, prav Morbidelli pa je z motociklom iz prejšnje sezone za las ostal brez naslova svetovnega prvaka.

Moštvo SRT se v tem trenutku nahaja v kočljivem položaju, saj za prihodnjo sezono krvavo potrebujejo dirkače. Maverick Vinales je napovedal slovo od Yamahe, s čimer bo Morbidelli napredoval v tovanriško moštvo, Valentino Rossi pa je napovedal konec kariere. SRT tako potrebuje kar dva dirkača, dva kandidata z vrha seznama želja pa sta pred nekaj tedni oziroma dnevi postala nedostopna. Raul Fernandez, ki se je zanimal za sodelovanje z malezijsko ekipo, je dobil dvoletno pogodbo s strani KTM-a in bo tako prihodnjo sezono postal dirkač ekipe Tech3. Marco Bezzecchi, prav tako resen kandidat, pa bo v MotoGP v 2022 naverjetneje napredoval z Rossijevo ekipo VR46 Ducati.

Ekipa SRT naj bi dosegla nov dogovor z Yamaho, ki jim bo za sezono 2022 dobavila B-specifikacijo motocikla M1.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish