Petronas Yamaha: Ekipe ne bomo spreminjali zaradi Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2020 .

Šef ekipe Petronas Yamaha, Razlan Razali pravi, da se ekipa nebo spreminjala zaradi morebitnega prihoda Valentina Rossija.

Razali je povedal da trenutno potekajo pogovori o prestopu Rossija v ekipo Petronas Yamaha, kamor naj bi se ob koncu letošnje sezone preselil iz tovarniške ekipe Yamaha, kjer ga bo nasledil Fabio Quartararo. Šef ekipe je še povedal, da mora imeti Rossi dovolj motivacije za dobre rezultate, katere pričakujejo pri ekipi. Kljub temu, da Italijanski dirkač slovi, kot največja legenda MotoGP pa je poudaril, da se bo moral Rossi bolj prilagoditi ekipi, kot ekipa Rossiju.

Če bo z svojimi rezultati dosegel zastavljene cilje, se lahko nadeja tudi podaljšanju pogodbe. Zaveda se da bo Italijan s svojimi izkušnjami veliko pripomogel k razvoju motorja, vendar se mora zavedati, da nihče ni pomembnejši od ekipe. Razali je mnenja, da lahko devetkratni svetovni prvak doseže še veliko dobrih rezultatov in se mogoče tudi vmeša v boj za naslov prvaka. Starost, kot pravi, tu ne igra bistvene vloge, če se dirkač počuti dobro in ima dovolj samozavesti za osvajanje največjih rezultatov je mogoče prav vse.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish