Petronas išče zamenjavo za Valentina Rossija

Avtor prispevka: , objavljeno 5. junija 2021 .

Moštvo Petronas SRT in Yamaha naj bi po poročanju več virov že stopile v stik s kandidati za zamenjavo Valentina Rossija v sezoni 2022.

Ekipa SRT naj bi podaljšali sodelovanje z glavnim sponzorjem Petronas, moštvo pa naj bi prav tako še naprej sodelovalo z Yamaho, Franco Morbidelli, ki ima z ekipo Petronas SRT sklenjeno pogodbo do konca 2022, pa bo v roke dobil tovarniški motocikel Yamahe, ki za zdaj pripada Rossiju, seveda pod pogojem, da se odloči ostati v moštvu, saj mu klavzula v pogodbi omogoča prekinitev le te, če prejme ponudbo s strani katerega izmed tovarniških ekip.

Rossi na drugi strani garaže, mora do polovice sezone doseči določena merila kar se tiče rezultatov, če želi, da se začenjo pogajanja za podaljšanje pogodbe v naslednjo sezono. Toda devetkratni svetovni prvak je na letošnjih šestih dirkah zbral vsega 15 točk in zaseda 19. mesto v razvrstivi, zato obstaja velika verjetnos, da se bo kariera legendarnega dirkača letos vendarle končala.

Med kandidati za zamenjavo naj bi izstopal predvsem Raul Fernandez, ki pa je tesno povezan s KTM-om, s katerim tudi dirka v razredu Moto2. Šef ekipe SRT Razlan Razali in šef Yamahe Lin Jarvis sta se ta konec tedna sestala s Fernandezovim menedžerjem, s katerim so razpravljali o možnosti prestopa mladega dirkača, ki bi moral KTM-u plačati določeno odškodnino.

Tudi če Fernandez ne sklene pogodbe z Yamaho ali ekipo SRT, bi ga v prihodnji sezoni lahko videli v prvenstvu MotoGP, saj naj bi KTM načrtoval njegovo napredovanje v ekipo Tech3, kjer bi postal moštveni kolega Remya Gardnerja.

Med kandidati za Rossijevo zamenjavo pa se pojavljajo tudi Joe Roberts, Xavi Vierge ter Jake Dixon.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish