Petkratni svetovni prvak MXGP Tim Gajser znova izvisel na izboru športnika leta

Avtor prispevka: , objavljeno 14. decembra 2022 .

Čeprav je Tim Gajser v svetovnem prvenstvu motokrosa letos osvojil svoj peti naslov svetovnega prvaka, četrtega v najtežjem razredu, je Makolčan na izboru za slovenskega športnika leta 2022 izvisel in se po točkovanju športnih novinarjev uvrstil na skromno šesto mesto.

Naziv Športnik leta 2022 je po mnenju komisije Društva športnih novinarjev Slovenije prejel Kristjan Čeh, ki je zbral kar 174 točk. V obrazložitvi izbora so navedli, da je bil Čeh z nazivom nagrajen, ker bi “težko še bolj prevladoval v metu diska” saj je “nastopil na 21 tekmah in vpisal 19 zmag, ko ni zmagal pa je bil enkrat drugi in enkrat tretji.” drugi je bil Tadej Pogačar s 141 točkami, tretji Žan Kranjec s 119 točkami, NBA zvezdnik Luka Dončič je s strani komisije prejel skoraj pol manj točk od Čeha (93), motokrosist Tim Gajser pa je na petem mestu prejel le 60 točk.

Tim Gajser je srečanju Hondinih dirkačev stopil ob bok svetovnemu prvaku F1, Maxu Verstappnu in zvezdniku MotoGP, Marcu Marquezu, a domači športni novinarji so mu na glasovanju za Športnika leta obrnili hrbet.

Gajser se nad “porazom” ni pretirano jezil, na svojem Facebook profilu pa je po podelitvi zapisal, da bi bilo bolje ostati doma: “Dragi navijači ne se jezit, meni je glavno da me vi podpirate. Mate pa prav da bi blo boljše danes doma ostat,”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish