Pernat: ROSSI je PRESTAR da bi se boril za stopničke

Avtor prispevka: , objavljeno 20. februarja 2021 .

Na drugi dirki lanske sezone v Jerezu je Valentino Rossi zadnjič stal na stopničkah. Če gre verjeti izjavi Carla Pernata, naj bi tako ostalo tudi po koncu letošnje sezone. Zadnjo zmago v MotoGP je Valentino Rossi sicer slavil zdaj že daljnega leta 2017 v nizozemskem Assnu.

“Mislim, da bi bilo bolje, če bi nehal, a vem, da še vedno uživa v dirkanju na najvišji ravni,” je za GPOne povedal Pernat in dodal: “Kljub vsemu se mi zdi nesmiselno vztrajati, ko vidiš, da ne gre več.”

V lanski sezoni je Rossi za las ušel tragediji. Morbidellijeva Yamaha M1 je le za nekaj centimetrov zgrešila njegovo čelado.

“Po mojem se ne bo boril za naslov svetovnega prvaka. Mogoče lahko pokaže kakšno dobro dirko. A leta minevajo. Na lansko leto nima veliko lepih spominov. Če je tvegal, je padel,” je še dodal Pernat, ki velja za dobrega poznavalca zakulisja MotoGP: “Ne verjamem, da se lahko še bori za stopničke. Nenazadnje je star že 42 let. Pri teh letih glava nadzoruje odpiranje ročice za plin in ne obratno, kot pri mladih.”

Članek je na voljo tudi na strani vmax.si

Foto: Monster Yamaha

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj