Pernat: Honda ne verjame Marquezu – je prvak vozil motocikel?

Avtor prispevka: , objavljeno 1. februarja 2021 .

Carlo Pernat je za kolege pri GPOne.com dejal, da Honda ne verjame razlagi Marca Marqueza, da je ploščico v roki po padcu v Jerezu zlomil pri odpiranju okna. Dirkač Honde si je na prvi dirki lanske sezone v Jerezu zlomil roko, in le tri dni po operaciji, v kateri so mu zlom imobilizirali s titansko ploščico in vijaki znova vozil motocikel MotoGP, ko je poizkušal nastopiti na drugi dirki sezone. Nastop so mu dovolili zdravniki, ki so izvedli operacijo, osemkratni svetovni prvak pa je tudi prestal zdravniški pregled, ki je bil pogoj, da znova sede na motocikel. Naredil je 40 sklec in dobil dovoljenje za nastop, katerega pa je zaradi izgube občutka v roki odpovedal po nekaj odvoženih krogih na kvalifikacijah.

https://twitter.com/marcmarquez93/status/1354440995656622082

Po vrsti fotografij, na katerih je Marquez v fitnesu vadil z zlomljeno roko, je sledila še druga nenačrtovana operacija, potem ko se je vstavljena ploščica v roki zlomila. Uradna razlaga je bila, da je do zloma prišlo zaradi preobremenitve pri odpiranju težkega okna, neuradno pa se je šušljalo celo, da je Španec sedel na motor za motokros in ploščico zlomil tam. To zdaj trdi tudi Pernat, ki pravi, da Honda Marquezu ne verjame in da celo preiskujejo, kako je prišlo do obnovitve poškodbe, zaradi katere je njihov dirkač potreboval še dve operaciji, pri zadnji pa so mu zaradi vnetja na mestu zloma celo presaditi kost.

“Honda pod vprašaj postavlja Marquezovo kredibilnost, ne odločitve zdravnikov,” trdi Pernat. “Honda preiskuje, koliko resnice je v zgodbi z oknom, saj Marquezova težava morda ni posledica odpiranja okna. Mislim, da je Marc sedel na motocikel in Honda tega ni vedela,” je še dodal Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish