Pernat: Andrea Iannone se bo vrnil v 2024!

Avtor prispevka: , objavljeno 13. januarja 2023 .

Andrea Iannone se bo vrnil v MotoGP ob koncu 2023, trdi njegov nekdanji menedžer Carlo Pernat.

Iannone, nekdanji dirkač Ducatija, Suzukija in Aprilije bo ob koncu letošnjega leta odslužil štiriletno prepoved dirkanja zaradi uporabe nedovoljenih poživil, tako da se bo lahko vrnil v uradna tekmovanja pod okriljem zveze FIM. Pernat pravi, da je v njem še dovolj hitrosti, poleg tega pa bo zanimiv tudi s promocijskega stališča.

“Iannone je noro nadarjen in v štirih letih takšnega talenta ne moreš izgubiti,” je prepričan Pernat. Iannone je od začetka prepovedi nastopanja na svojih profilih socialnih omrežij redno objavljal sporočila, v katerih je izražal namero po vrnitvi, hkrati pa dokazoval delo na fizični pripravljenosti. Pernat pravi, da bi Italijana v ekipo vzel že zgolj zaradi medijske pozornosti. “MotoGP je postal precej marketinško naravnan in kot človek iz teh vod, bi tvegal z Iannonejem. Morda se bo zanj odločila katera izmed ekip. Ali bo zmagal? Bo hiter? Tega ne vem, toda s strani medijev bi bil deležen velike pozornosti. Že zaradi tega bi rekel, da ga bomo spet videli v svetovnem prvenstvu.”

Pernat pravi, da bi Iannone lahko ponovno priložnost dobil v razredu MotoGP, lahko pa bi ga pot vodila v prvenstvo Superbike: “Morda ne bo prišel v MotoGP, morda bo šel v WSBK, toda prihodnje leto, ko bo prost prepovedi, mu bo nekdo ponudil sedež, v to sem prepričan.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj