Perez v Bahrajnu do zmage, Mercedes Russellu zapravil zmago

Avtor prispevka: , objavljeno 6. decembra 2020 .

Sergio Perez je zmagovalec dirke za VN Sahirja v Bahrajnu, na stopničkah pa sta dirko končala še Esteban Ocon, ki je slavil prvo uvrstitev na stopničke in Perezov moštveni kolega Lance Stroll.

Mehičan, ki za prihodnjo sezono še nima sklenjene pogodbe, je imel pri svoji prvi zmagi v Formuli 1 kar nekaj sreče, saj se je že v prvem krogu zapletel v trčenje s Charlesom Leclercom iz katerega se je rešil brez posledic, nato pa so si pri Mercedesu 20 krogov pred koncem dirke, medtem ko sta njihova dirkača George Russell in Valtteri Bottas premočno vodila, privoščili neverjetno napako in Britancu med previdnostno menjavo gum med varnostnim avtomobilom, na dirkalnik namestili gume iz Bottasovega kompleta, ter ga tako stali verjetne zmage.

Russell je moral na še en postanek, a se je zatem s petega mesta vseeno prebil do drugega in lovil vodilnega Pereza, ko je znova udarila smola. Zaradi počene gume je moral opustiti boj za zmago in še enkrat menjati gume, posledično pa je zdrsnil na trinajsto mesto izven točk.

Do konca dirke se je vseeno uspel prebiti do devetega mesta, tik za Bottasa, a je Britančeva uvrstitev še pod vprašajem zaradi napake z gumami. Če bo uvrstitev vendarle obdržal, se bo lahko potolažil vsaj s tem, da je osvojil prve točke v Formuli 1, katerim bo dodal še dodatno za najhitrejši krog na dirki.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish