Perez: Uresničile so se mi sanje!

Avtor prispevka: , objavljeno 30. maja 2022 .

Letošnja dirka za VN Monaka je povzročila veliko razburljivih trenutkov. Začelo se je že z močnim deževjem, ki je štart dirke prestavilo za eno uro.

Sčasoma so se dirkači vendarle lahko odpravili na stezo, najprej z gumami za močan dež. Perez je pozneje na dirki prvi zavil po nove gume za suho stezo, kar se je na koncu izkazalo za pravo izbiro. Charles Leclerc je prišel nekaj krogov pozneje in zaradi tega izgubil veliko časa – tudi zaradi obotavljanja Ferrarijevega komandnega pulta -, s čimer je Perez prevzel vodstvo na dirki in ga zadržal do konca. Mehičan je po koncu govoril o svoji nori dirki.

“Sanje so se uresničile. Kot dirkač sanjaš o zmagi tukaj. Po domači dirki ni drugega mesta, kjer bi želel zmagati. Narediti to in tako, kot smo storili, mislim, na koncu smo si malo otežili stvari. Zaradi težav z gumami, ki sem jih imel, je bilo težko, da ne narediš napake in da zadržiš Carlosa za seboj,” tako dirkač Red Bulla, ki je sedaj najuspešnejši mehiški dirkač vseh časov v Formuli 1. “Želel sem odpeljati eno dobro dirko. To je zame in za mojo domovino ogromen dan.”     

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj