Perez ugasnil Ferrarijeve upe po zmagi v Azerbajdžanu

Avtor prispevka: , objavljeno 29. aprila 2023 .

Mehičan Sergio Perez je zmagal na sprint dirki v Azerbajdžanu, na stopničkah pa sta končala še Charles Leclerc (Ferrari), ki je dirko začel s prvega mesta in vodstvo nato v osmem krogu moral prepustiti premočnemu Red Bullu, ter Perezov moštveni kolega Max Verstappen, ki je bil v prvih nekaj ovinkih dirke vpet v dvoboj kolo ob kolesu z Mercedesovim dirkačem Georgem Russellom.

Dirka je bila že po prvem krogu upočasnjena najprej z virtualnim, nato pa še s pravim varnostnim avtomobilom zaradi ostankov dirkalnika Yukija Tsunode. Leclerc je obdržal vodstvo, Perez drugo mesto, medtem pa sta Russell in Verstappen večkrat zadela, pri čemer je Mercedesov dirkač poškodoval Nizozemčevega RB19.

Dirka se je nadaljevala s šestim krogom od sedemnajstih, leteči start pa je izkoristil Verstappen, ki je prehitel Russella in se prebil do tretjega mesta, Sainz in Alonso pa sta ugnala Hamiltona in se prebila na peto oziroma šesto mesto.

Takoj na začetku osmega kroga je Perez izkoristil zavetrje in pomoč DRS-a ter prehitel Leclerca za vodstvo, vrstni red na prvih desetih mestih pa se do konca dirke ni več spreminjal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj