Perez: To bo moja najboljša sezona v Red Bullu

Avtor prispevka: , objavljeno 16. februarja 2024 .

Sergio Perez je pred začetkom sezone 2024 prepričan, da bo to njegova najboljša sezona v ekipi Red Bull Racing, v kateri bo poskušal premagati moštvenega kolega, trikratnega svetovnega prvaka Maxa Verstappna.

Mehičan bo v letos odpeljal že četrto sezono z Red Bullom, ker pa se ob koncu sezone izteče njegova pogodba, bo še dodatno motiviran, da delodajalce z rezultati prepriča v podaljšanje.

Perez je lani sezono začel z zmagama v Savdski Arabiji in Azerbajdžanu, nato pa je povsem izgubil stik z Verstappnom, ki je zabeležil rekordnih devetnajst zmag in sezono končal z 290 točkami zaostanka za Nizozemcem.

“Vsi se zavedajo izziva, ki me čaka letos,” je povedal 34-letni Perez. “Max je dirkač, katerega lahko premagaš le, če daš vse od sebe, zato je to zame velik izziv, katerega se tudi veselim. To bo moja četrta sezona z ekipo in prepričan sem, da bo najboljša.”

Perezovo mesto v ekipi je sodeč po govoricah že dlje časa ogroženo, najglasneje se ugiba, da se bo moral v primeru nezadovoljivih rezultatov umakniti Danielu Ricciardu, ki bo letos še dirkal za Red Bullovo drugo ekipo Visa Cash App RB (lani Alpha Tauri). Govorice pa Pereza ne ganejo, saj je prepričan, da ga čaka še dolga pot v formuli ena, pa naj bo to z Red Bullom, ali kje drugje. “Če bom na stezi dober, bo priložnosti dovolj. Še vedno sem prepričan, da sem v najboljših letih in da še vedno lahko ekipi prispevam veliko. Še vedno sem mlad in motiviran, zato je pred mano še dolga pot.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj