Perez: S pravim avtom bi se boril za zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 27. aprila 2015 .

Sergio Perez verjame, da je iz pravega testa, kar je roko na srce že večkrat dokazal, a kot sam pravi za zmage potrebuje predvsem bolj konkurenčen dirkalnik: “Za dirkača je zares težko, ko vidi, da bi lahko zmagoval, a za to nima pravega materiala. Prepričan sem, da bi se s pravim dirkalnikom brez težav boril za zage in naslov.”

Mehikanec, ki je sicer kariero dirkača fomule ena pričel pri Sauberju leta 2011, nato leta 2013 prestopil v McLaren, kjer pa je izgubil sedež, saj ni imel pravega materiala. Letos pa se Perez bori za mesta nekje v sredini štartne vrste s Force Indio, najboljši rezultat pa je osmo mesto. Tako Perez pravi: “V petih letih v formuli ena nisem nikoli imel zmagovalnega dirkalnika, za oder za zmagovalce, čeprav sem tja prišel kar štirikrat.

Nekateri dirkači na vrh pridejo zelo hitro, drugi za to potrebujejo precej dlje. Upam, da sem vsem pokazal in dokazal svoj talent, da sem si odprl vrata za na vrh formule ena. Težko je ljudem dopovedati, da si odpeljal dobro dirko, če jo končaš na devetem ali desetem mestu. Vendar pa je potrebno pogledati dejstvo, da, če si dve desetinke na krog hitrejši od moštvenega kolega, ki je eden najboljših dirkačev na svetu, na koncu pa si 15 sekund pred njim, potem je to dejstvo, da je bila dobra dirka. Ljudje od zunaj to težko vidijo.”

Foto: Force India