Perez presenečen nad kritikami na njegov račun

Avtor prispevka: , objavljeno 19. aprila 2013 .

 
Serigo Perez je po valu kritik na račun njegove vožnje med dirko za veliko nagrado Kitjaske izrazil presenečenje. Mehičan v Šanghaju ni in ni mogel ujeti pravega tempa, za nameček pa si je med dirkaškim vikendom privoščil kar tri incidente, med katerimi je bila tudi nerodna nesreča na uvozu v bokse po petkovih prostih treningih.

Do Pereza je bil kritičen tudi šef McLarna, Martin Whitmarsh, ki je dejal, da mladenič s svojo predstavo ne more biti zadovoljen.

Toda Mehičan je v Bahrajnu zatrdil, da ne čuti nikakršnega pritiska, izrazil pa je začudenje nad kritikami, saj se je po njegovem mnenju na prvih dveh dirkah odrezal zelo dobro. “Pri McLarnu vsi spremljajo kako dobro voziš. Med vsakim treningom in na vsaki dirki,” je povedal v četrtek. “Začuden sem, da po treh dirkaških koncih tedna, med katerimi sem odpeljal dva dobra, kjer sem najbolje izkoristil potencial dirkalnika, slišim toliko negativnih kritik po samo enem slabem vikendu. Najbrž je to normalno za ekipo, kot je McLaren,” je dejal Perez, ki pa ga kritke, kot sam pravi, ne ganejo, saj je prepričan, da mu bo pri McLarnu v bodoče šlo še bolje.

“Če sem povsem iskren, me kritike ne ganejo. Tu sem, da opravljam svoje delo in ta konec tedna se bom trudil delo opraviti kar najbolje, kakor tudi na nslednjih šestnajstih.”

Nekdanji dirkač Sauberja pa zatrjuje, da razume Whitmarsheve pozive k večji trdoživosti, toda ta naloga se mu ob strateških bitkah v formuli ena ne zdi lahka. “Težko je presoditi, kdaj si lahko agresiven in kdaj ne. Ko dirkaš na drugačni taktiki in paziš na gume, je najslabše, kar se ti lahko zgodi, da te dohiti nekdo na drugačni taktiki, ki je dve ali tri sekunde hitrejši od tebe. Proti takšnemu dirkaču se ne boriš, ampak se boriš z nekom drugim, ki je za tabo. Težko je najti pravo razmerje,” meni Perez.