Perez pozitiven na testu Covid-19

Avtor prispevka: , objavljeno 30. julija 2020 .

Sergio Perez bo moral izpustiti obe dirki Formule 1 v Silverstonu, saj je bil Mehičan pozitiven na testiranju za koronavirus Covid-19.

Mehičan je izpustil že četrtkove medijske obveznosti pred VN Velike Britanije, saj je bil pred tem rezultat prvega testiranja nejasen, zaradi česar se je preventivno izoliral od ostalih članov ekipe. Nekaj izmed mehanikov in inženirjev, ki so bili z njim v stiku v zadnjih dneh, je prav tako v izolaciji, dokler ne dobijo rezultatov testiranj.

Perez je prvi dirkač Formule ena, ki je bil pozitiven na testiranju za Covid-19, moštvo Racing Point pa v nedeljo vseeno namerava dirkati z dvema dirkalnikoma, kar pomeni, da bo Mehičana zamenjal drug dirkač. Kdo to bo, bo moštvo uradno potrdilo v naslednjih urah, preden se začnejo prvi petkovi prosti treningi.

Najverjetneje bo Pereza nadomeščal rojak Esteban Gutierrez, razen, če je Stoffel Vandoorne pripravljen izpustiti dirko Formule E v Berlinu, v kar bi ga lahko premamila odlična forma letošnjega dirkalnika RP20. Seveda pa so se ob novici razplamtela tudi divja ugibanja, kdo še bi lahko prevzel krmilo Perezovega dirkalnika, zato se pri vsem tem omenja tudi Nica Hulkenberga, ki je za Racing Point pod imenom Force India dirkal do leta 2016, v F1 pa je nazadnje dirkal lani.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish