PEREZ po prvi zmagi napoveduje: Leta 2022 se vračam nazaj!

Avtor prispevka: , objavljeno 9. decembra 2020 .

Sergio Perez je v svojem zenitu pristal v najtežji fazi svoje kariere Formule 1. Po zmagi VN Sakhirja v Bahrajnu, bi lahko bila finalna dirka sezone v Abu Dabiju njegova zadnja v kraljevem razredu motošporta. Od poletja letošnjega leta je brez pogodbe za sezono 2021.

Red Bull je njegova zadnja priložnost, da ostane v Formuli 1 tudi prihodnje leto. Kljub očitnemu brezupnemu stanju, je Perez izgubil svoj mir, njegova prihodnost sicer ni jasna, vendar je dobro načrtovana. “Kaj se bo zgodilo kot naslednje, ni v mojih rokah, vendar sem dobro pripravljen,” tako Mehičan, ki je pred tedni pojasnil, da zanj v pogledu leta 2021 obstajata samo dve opciji. Ali se bo znašel pri Red Bullu ob Maxu Verstappnu ali pa bo vzel enoletni premor. V danem trenutku prosta sedeža pri Haasu, ki sta medtem zapolnjena, za njega že dlje časa nista bila zanimiva. Že pred svojo prvo zmago so mnogi navijači in strokovnjaki izrazili željo, da ga želijo videti pri Red Bullu. “Če sem odkrit, ne verjamem, da se bo kaj spremenilo. Zame je slika povsem jasna,” tako Perez, ki meni, da mu zmaga ni izboljšala njegovih možnosti. Istočasno pa to za njega ni težava. “Če naslednje leto ne bom na štartu, imam že opcije za leto 2022, da se vrnem.

Sergio Perez je preteklo nedeljo dokazal, kako kvaliteten dirkač je in lastnik zdajšnje ekipe Lawrence Stroll mu želi, da vendarle dobi ta sedež pri Red Bullu.

Prvotno se je pri mislih enoletnega premora sprijaznil tudi s tem, da se morda za vedno poslovi iz Formule 1 in se posvetu drugim stvarem. “Nisem bil gotov, kaj se bo zgodilo in če bom imel voljo, da se vrnem,” tako Perez. Toda z zmago preteklo nedeljo se je njegov pogled spremenil. Misli na upokojitev je postavil na stran. “Po zadnjih dirkah sem odločen, da bom tukaj. Vseeno, ali bo to prihodnje leto ali leto pozneje. Verjamem, da spadam sem. Star sem šele 30 let in najboljša leta so še pred menoj.Racing Point bo s Perezom izgubil več kot le uspešnega dirkača zadnjih sedem let. “Checo je bil za ekipo fantastičen dobitek in sicer veliko prej, preden sem v ekipo prišel tudi sam,” je povedal lastnik ekipe Lawrence Stroll. In ko se bo ekipa v sezoni 2021 imenovala Aston Martin, bo v drugem dirkalniku ob Lanceu Strollu sedel Sebastian Vettel.

Kljub svoji prvi zmagi v Formuli 1 se Mehičan zaveda, da bo sedež pri Red Bullu težko dosegljiv, zato se je sprijaznil z enoletnim premorom, za sezono 2022 pa že ima nekaj dobrih opcij v Formuli 1.

Stroll starejši Perezu želi, da mu ne bi bilo treba čakati do leta 2022. “Zelo rad bi videl, da bi v prihodnjem letu sedel v dirkalniku Formule 1, saj vsak dirkaški konec tedna dokazuje, da si to zasluži. Upam, da bo sedel v tem Red Bullu.” Toda Perez lahko tudi počaka. “Brez težave sem lahko odstoten eno sezono. Imam že nekaj dobrih opcij za leto 2022. Seveda je najboljša opcija, da sem tukaj tudi prihodnje leto. Če pa bom moral eno sezono izpustiti, to tudi ne bo polom. Lahko se vrnem v letu 2022. Kajti takrat se pravila spremenijo, da zaradi tega ne bom v podrejenem položaju, Kar se tiče vožnje, bom hitro našel svojo hitrost.”