Perez na kvalifikacijah žrtev težav z zavorami

Avtor prispevka: , objavljeno 1. aprila 2023 .

Sergio Perez je pojasnil, da je polom na kvalifikacijah za VN Avstralije, katero bo začel z zadnjega mesta, posledica nerešenih težav z zavorami, ki so se pojavile že na tretjem prostem treningu.

Mehičan je zaradi tehničnih težav na FP3 izgubil 20 minut zadnjega treninga, katerega je končal z več kot pol sekunde zaostanka za časom moštvenega kolega Maxa Verstappna po dveh hitrih krogih v katerih je imel težave z blokiranimi kolesi na zaviranju.

Po kvalifikacijah je pojasnil, da so bili prepričani, da so težave odpravili. “Bil sem le potnik v dirkalniku, ko sem začel zavirati” je povedal. “Nisem mogel storiti nič drugega kot zavirati. Zaradi nečesa se zavorno razmerje premika na sprednja kolesa. Upam le, da nam bo težavo uspelo popraviti pred dirko, da bom lahko zmanjšal škodo.”

To so že druge kvalifikacije zapored, ko je eden izmed dirkačev Red Bulla zaradi tehničnih težav obtičal v ozadju štartne vrste. Perez je dejal, da bo težko premagati tekmece, če moštvo ne bo na vseh kvalifikacijah in dirkah delovalo brez napak, v nedeljo pa v Melbournu pričakuje težko dirko, kljub dodani četrti DRS coni.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj