Perez krivdo pripisuje Raikkonenu

Avtor prispevka: , objavljeno 26. maja 2013 .

 

Sergio Perez je prepričan, da do trčenja s Kimijem Raikkonenom ne bi prišlo, če bi mu Lotusov dirkač pustil dovolj prostora. Perez je Raikkonena poskušal prehiteti v boju za peto mesto, potem ko je na istem mestu z obilico težav uspel prehiteti Fernanda Alonsa in Jensona Buttona, toda tokrat se mu napad ni izšel in dirkalnika sta trčila.

Raikkonenu je po trčenju počila zadnja leva guma, zato je moral še enkrat v bokse, a se je kasneje uspel prebiti do desetega mesta, Perez pa je nekaj krogov kasneje moral odstopiti zaradi okvare zavor. Mehičan meni, da bi se nesreči lahko izgonili, če bi mu Raikkonen pustil prostor, tako kot Alonso in Button. “Bilo je tvegano,” je priznal Perez. “A na istem mestu sem prehitel Jensona in Fernanda. Na istem mestu me je Jenson prehitel nazaj. Na koncu koncev je tako, da moraš pustiti dovolj prostora. Če si pogledate nesrečo, sem na uvozu v šikano trčil v zid. Kimi mi ni pustil prav nič prostora in ničesar nisem mogel storiti, da bi preprečil trčenje. Če bi ga lahko kdo preprečil, je to Kimi. Sploh ni pomembno, kako agresiven si, če ti ne pustijo dovolj prostora,” je prepričan Perez.

Jenson Button je s trčenjem med Perezom in Raikkonenom pridobil. Britanec je dirko končal na šestem mestu, potem ko je Perez nekoliko zadržal Alonsa, ko je svoj dirkalnik zapeljal s steze. “Končni rezultat je vredu. Dobili smo nekaj točk,” je povedal Button. “Škoda, da nam ni uspelo obeh dirkalnikov pripeljati do točk. Dosežek je pozitiven, glede na to, kakšen dirkalnik smo imeli. Niti ne vemo, kako hitri smo bili, saj so bili dirkalniki pred nami tako počasni.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish