Perez je bil nevaren!

Avtor prispevka: , objavljeno 13. oktobra 2013 .

 

Nico Rosberg je po dirki v Suzuki dejal, da je vesel, da je Sergiu Perezu v njunem dvoboju počila guma. Mehičan naj bi bil po njegovem mnenju pri dvoboju nevaren.

Rosberg je v zadnjih krogih dirke dohitel Pereza in ga napadel za osmo mesto. Ob koncu prehitevanja sta se dirkača dotaknila z dirkalniki pri čemer je dirkač McLarna potegnil kratko. Počila mu je guma in dirko je končal šele na petnajstem mestu.

Mercedesov dirkač pa je prepričan, da si je Perez težave nakopal sam s svojo nešportno obrambno vožnjo.

“Perez ni ravnal prav. Bilo je nevarno,” je povedal Rosberg. “Pravila so jasna: Če zaviraš in nekomu zapreš pot, se moraš pomakniti nazaj navzven. Ni mi pustil prostora. Zato sem vesel, da mu je počila guma, saj se mi je tako umaknil s poti.”

Perez se je letos zapletel že s številnimi dirkači, ki so bili vsi kritični do njegove vožnje. Toda tokrat Mehičan za spremembo krivde ni valil na nikogar. “Za nami je težko popoldne. Vse je šlo narobe. Boksi, počena guma, Nico…” je na kratko povzel dogajanje na dirki.

Rosberg se je pred tem incidentom prebijal iz ozadja, potem ko je moral na kazensko vožnjo skozi bokse, ker so ga mehaniki med postanki z mesta za menjavo gum nevarno izpustili ravno pred Pereza, ki je peljal na svoj postanek. Nemcu se je kazen zdela primerna, čeprav so komisarji do zdaj v podobnih primerih kaznovali zgolj ekipo. “Kazen je bila zaslužena in vedel sem, da me čaka,” je dejal Rosberg. “Nevarno so me izpustili. Žal mi je, da se je to zgodilo.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj