Perez je moral včasih paziti na Alonsa

Avtor prispevka: , objavljeno 18. marca 2013 .

 

Sergio Perez je razkril, da je v lanski sezoni, ko je nastopal za moštvo Sauber, s strani Ferrarija večkrat prišla prošnja, da “poskrbi za Alonsa”. Mehičanova izjava le še potrjuje številna ugibanja, da se italijanska ekipa poslužuje tudi političnih povezav, da si pomaga izboljšati možnosti za uspeh na stezi.

Perez je bil nekoč član Ferrarijevega programa mladih dirkačev, pri Sauberju pa je dirkal s Ferrarijevimi motorji. Letos je sprejel ponudbo, da pri McLarnu zamenja Lewisa Hamiltona, s čimer se je rešil vseh morebitnih obveznosti do moštva iz Maranella.

Novinar španske Marce ga je vprašal, ali je kaj drugače, ko zdaj v vzvratnem ogledalu zagleda Sebastiana Vettla ali Fernanda Alonsa. “V mojem primeru ne,” je odgovoril Perez. “Zame med njima ni razlike. Lani, ko sem še komuniciral s Ferrarijem pa so me pogosto prosili, da poskrbim in popazim na Alonsa. Toda ne vem, ali so prosili samo mene, ali celotno štartno vrsto.”

23-letniku se ne zdi, da je zamudil priložnost, zdaj ko je zapustil Ferrarijevo družino. “Ne, to je bila le izkušnja, ki me je pripeljala na boljše mesto. Pri McLarnu sem zadovoljen. Upam, da bom tu ostal še dolgo, morda celo svojo kariero.”

Čeprav sedi za volanom dirkalnika, kateremu ne gre najbolje, je Perez zadovoljen, še posebej z dejstvom, da je v Melbournu bil podobno hiter kot Jenson Button. “Zadovoljen sem, ker je Jenson eden izmed najboljših dirkačev. V Melbournu je zmagal trikrat. Nisem vedel, kje bom v primerjavi z njim. ČEprav mi ni odleglo pa je vzpodbudno, da sem podobno hiter, kot svetovni prvak,” je povedal Perez, ki je prvo letošnjo dirko z McLarnom končal na enajstem mestu.