Perez izgubil zmago, a lahko bi tudi odstopil

Avtor prispevka: , objavljeno 10. maja 2022 .

Sergio Perez meni, da bi na dirki za VN Miamija lahko zmagal, a je zaradi okvare senzorja na pogonskem agregatu izgubil 30 konjskih moči in se moral na koncu zadovoljiti s četrtim mestom. Toda Mehičanovo tretje mesto niti ni tako slabo, če ga postavimo v kontekst dejstva, da je bil blizu odstopa.

Perez je med dirko vozil blizu tretje uvrščenega Carlosa Sainza, med varnostnim avtomobilom proti koncu dirke pa je na dirkalnik nadel nove gume in bi v normalnih okoliščinah imel veliko prednost proti trem dirkačem, ki so vozili pred njim. Toda Mehičan je že v prvi polovici dirke ostal brez okrog 30 konjskih moči, potem ko je okvara senzorja na pogonskem agregatu povzročila zasilni izklop nekaterih sistemov.

Inženirjem v garažah je sicer uspelo programsko obiti prizadete sisteme, a je Perez ostal brez moči, da bi posegel po višjih mestih. “Bilo je zelo blizu odstopa,” je pojasnil šef ekipe, Christian Horner. “Morali smo premostiti nekatere senzorje, da smo obšli težavo. O tem bomo zagotovo govorili s Hondo, saj moramo vedeti, kaj točno se je zgodilo in nato poskrbeti, da se težava ne ponovi.”

Horner je pojasnil, da je šlo za okvaro senzorja na enem izmed cilindrov pogonske enote, izguba moči pa se je izrazila predvsem v izgubi končne hitrosti na ravninah. “Fantom je uspelo zaobiti senzor, a je Sergio izgubil okrog 20 kilovatov moči, s tem pa je kljub novim gumam vozil okrog pol sekunde počasneje, kot bi bil zmožen dirkalnik brez težave. To bi bilo dovolj za vsaj drugo mesto.”

Čeprav gre za novo težavo v nizu okvar pri ekipi Red Bull, pa Horner zatrjuje, da moštva zanesljivost dirkalnika še ne skrbi. “Mislim, da dirkalnik ni krhek. Gre le za majhne podrobnosti, kakršne bi po navadi rešili že na zimskih testiranjih, zdaj pa se z njimi soočamo med sezono. S Hondo tesno sodelujemo in od njih dobivamo izjemno podporo, zato verjamem, da bomo vse težave rešili.”

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish