Perez iz Suzuke odhaja s štirimi kazenskimi točkami

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2023 .

Dirka za VN Japonske je bila za Sergia Pereza dirka za pozabo. Mehičan je bil že na začetku dirke vpleten v trčenje, pri katerem je poškodoval dirkalnik, sledila je menjava krilca med varnostnim avtomobilom, kjer je storil prekršek pri uvozu v bokse, ko je prehitel Fernanda Alonsa, nato pa se je med dirko zapletel še s Kevinom Magnussenom, skoraj trčil z Landom Norrisom in naposled odstopil.

Toda Mehičan se je po nekaj krogih v boksih vendarle vrnil na dirko, toliko, da je opravil postanek, pri katerem je opravil 5 sekundno kazen za trčenje z Magnussenom, ki se tako ne bo prenesla na naslednjo dirko in nato dokončno odstopil. Se pa v naslednjih 12 mesecev prenašajo 4 kazenske točke, ki jih je Perez dobil za prekršek z varnostnim avtomobilom in trčenje z Magnussenom, skupaj pa jih je v preteklem letu zbral 7, od tega se 2 izbrišeta 2. oktobra letos.

“Začetek dirke je bil zelo slab, v prvi ovinek sem bil le potnik v svojem dirkalniku,” je povedal po dirki. “Na desni sem imel Sainza, na levi Lewisa, ki sta mi odlomila celotno stranico sprednjega krilca. V prvih dveh ovinkih nisem imel oprijema na sprednjem delu. Po menjavi krilca se stanje ni izboljšalo, zato mislim, da je bil dirkalnik poškodovan tudi drugje. Preučiti moramo, kaj se je dogajalo ta konec tedna, saj je bil zame zares slab vikend.”

Perezov moštveni kolega Max Verstappen lahko postane prvak že na sprint dirki v Katarju, kjer mora osvojiti 3 točke več od Pereza.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj