Perez: Imam najtežjo službo v Formuli 1

Avtor prispevka: , objavljeno 22. junija 2024 .

Sergio Perez je priznal, da biti drugi drugi dirkač ob boku Maxa Verstappna najtežje delo v Formuli 1. Mehičan je nedavno podaljšal pogodbo z avstrijskim moštvom še za dodatni dve leti – do konca sezone 2026. Podaljšanje pogodbe ni bilo samoumevno, saj njegovi rezultati niso niti blizu nizozemčevih. V lanski sezoni, ki jo je zaznamovala izjemna dominacija Red Bulla  in Maxa Verstappna, slednji je nanizal kar 19 zmag, se je Perez na najviśjo stopničko povzpel zgolj dvakrat.

Tudi letos zmage še ni zabeležil, poleg tega pa ima v zadnjem obdobju velike težave tudi na kvalifikacijah. Zadnje tri dirke je začel zunaj najboljše deseterice. Biti moštveni kolega Maxa Verstappna v moštvu kjer je vse podrejenu njemu zagotovo ni lahko. To je priznal tudi Perez, ki je dejal, da ima najtežje delo izmed vseh dirkačev.

“Vesel sem, da smo z moštvo uspeli doseči dogovor glede podaljšanja pogodbe še za dve sezoni. Imam zelo zahtevno nalogo. Najtežjo izmed vseh dirkačev. Biti drugi dirkač Red Bulla je v tem trenutku najzahtevnejše delo v Formuli 1.”

Številni so bili sicer mnenja, da bi si sedež ob Maxu Verstappnu bolj zaslužil Yuki Tsunoda, ki v sestrskem moštvo dosega zelo dobre rezultate.

“Edini, ki resnično poznajo moje delo so ljudje znotraj moštva. Veliko je dirkačev, ki bi dali vse, da bi bili na mojem mestu, a so se pri Red Bullu odločili zame,” je zaključil Perez.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj

Naroči se
Pošlji obvestilo
0 Comments
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje