Pedrosi zadnji tesni dan na Buriramu

Avtor prispevka: , objavljeno 18. februarja 2018 .

Dani Pedrosa je tridnevno testiranje na Tajskem zaključil z najhitrejšim časom, katerega je dosegel ob koncu zadnjega dne. Dirkač Honde je na stezi Buriram krog odpeljal v 1:29.781, Španec pa je bil 0.086 sekunde hitrejši od Johanna Zarca na drugem mestu. Tretji je bil Cal Crutchlow na Hondi moštva LCR, četrti pa Marc Marquez, ki je za moštvenim kolegom zaostal za 0.362 sekunde,

Peti čas je odpeljal Alex Rins s suzukijem, za katerega se je uvrstil Jack Miller na lanskoletnem Ducatijevem motociklu ekipe Pramac. Od tovarniških dirkačev Ducatija je bil najhitrejši Andrea Dovizioso, ki je dosegel sedmi čas. Italijan je za Pedroso zaostal za štiri desetinke sekunde, a bil je 1.4 sekunde hitrejši od moštvenega kolega Jorgeja Lorenza, ki je z 1.846 zaostanka za Pedroso dan končal na 22. mestu. Trikratni svetovni prvak razreda MotoGP je tako nezadovoljen z obnašanjem motocikla, da je zadnjih nekaj ur testiranja vozil na lanskem motociklu GP17 in kljub temu ni uspel izboljšati časa.

Zadnja mesta v deseterici so zasedli Takaaki Nakagami, Tito Rabat ter Valentino Rossi, ki je kot najvišje uvrščeni dirkač tovarniške Yamahe za prvim mestom zaostal za 0.730 sekunde. Njegov moštveni kolega Maverick Vinales je odpeljal šele dvanajsti čas.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish