Pedrosa zaradi operacije izpušča testiranja v Sepangu

Avtor prispevka: , objavljeno 9. januarja 2019 .

Testni dirkač moštva KTM Dani Pedrosa bo zaradi zloma desne ključnice prisiljen izpustiti testiranja v Sepangu prihodnji mesec.

Španec, ki se je po koncu minule sezone pridružil avstrijskemu moštvo kot njihov testni dirkač je sicer pred božičem na zasebnem testu že preizkusil njihov motocikel RC16. Danes pa je objavil, da je utrpel zapleten dvojni zlom desne ključnice, kar mu onemogoča, da bi se lahko naslednji mesec udeležil testiranja v Sepangu, ki bodo na sporedu od 6.2-8.2.2019.

Zdravljenje naj bi potekalo s pomočjo matičnih celic, kar predstavlja najbolj učinkovit način zdravljenja popoškodovanih kosti.

Kot je še razložil:

“V zadnjih letih sem imel tu več zlomov. Po številnih preiskavah in medicinskih preegledih je bilo ugotovljeno, da potrebujemo počitek, tako da se poškodba zaceli.”

Na splošno so imeli dirkači avstrijskega moštva v minuli sezoni obilo težav s poškodbami. Pol Espargaro je tako izpustil 4 dirke, testni dirkač Mika Kallio pa se je poškodoval na dirki na Sachsenringu, kjer je nastopil kot “wildcard” dirkač.

Zaradi tega vlogo testnega dirkača v drugem delu sezone prevzel Randy de Puniet.

Pedrosa je še dodal:

“Rad bi se zahvalil moštvu za podporo, ki mi jo izrekajo. Zelo se že veselimo skupnega sodelovanja, pred nadaljnimi izzivi želim biti fizično povsem pripravljen.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj