Pedrosa za slabo formo krivi motor, prilagojen Marquezu

Avtor prispevka: , objavljeno 8. junija 2016 .

Dani Pedrosa pravi, da njegovo formo letos skriva Hondin motocikel, ki je v veliki meri prilagojen potrebam moštvenega kolega Marca Marqueza.

Pedrosa je trenutno na četrtem mestu v skupnem seštevku prvenstva, potem ko se je dvakrat uspel uvrstiti med najboljše tri. Medtem pa Marquez, ki je zmagal na dveh dirkah, vodi v prvenstvu. Honda je pred letošnjo sezono radikalno spremenila svoj pogonski agregat.

Marquez je na začetku sezone dejal, da sta se s spremembo strinjala oba s Pedroso, ta pa zdaj zanika, da je imel.kaj besede pri odločitvi, kar ga zdaj na dirkah drago stane, saj mora voziti motocikel, ki bolj ustreza Marquezu.

“Na voljo nismo imeli veliko različic pogonskega agregata, toda sam zagotovo ne bi izbral tega, s katerim dirkamo zdaj,” je dejal 30-letni dirkač, ki se je pred podaljšanjem pogodbe s Hondo spogledoval s prestopom k Yamahi.

“Ko smo izbrali motor sem vedel, da smo v težavah. Kako se obnaša motocikel sem vedel že novembra, toda odločitev je že padla. Motocikel, kakršnega imamo, je izbral Marquez, sam pri tem nisem imel besede. Trenutno je pred mano, kar si tudi zasluži. Motor mu je všeč in hitreje se mu prilagodi, medtem ko imam jaz več težav. To se vidi tako iz rezultatov, kot iz tega, kako voziva.”

Po mnenju Pedrose pa so tudi slabše uvrstitve poltovarniških ekip lep pokazatelj, v kakšni meri Honda motocikle prilagaja Marquezu.

“Ne smeš misliti le nase, temveč tudi na svoje moštvo,” je dejal Pedrosa. “Če pogledate, kje so druge Honde, boste videli, da so precej nižje, kot dve ali tri leta nazaj. Včasih so osvajali četrta ali peta mesta, zdaj so deseti ali nižje. Tudi drugim moštvom moramo pomagati, da dosegajo boljše rezultate,” je še dodal Španec.