Pedrosa v boju s svojim motorjem in Rossijem

Avtor prispevka: , objavljeno 10. avgusta 2015 .

Dani Pedrosa je na dirki v Indianapolisu za las zgrešil uvrstitev na stopničke za zmagovalce, potem ko se je celo dirko spopadal z Valentinom Rossijem.

Španec je zdaj popolnoma okreval po operaciji roke na začetku sezone, medtem pa je moštvo Repsol Honda tudi izboljšalo motocikel, zato si je Pedrosa v Indianapolisu po osvojenbem drugem štartnem mestu od dirke obetal veliko. Toda že na štartu ga je prehitel Jorge Lorenzo, ki je nato skupaj s Pedrosinim moštvenim kolegom Marcom Marquezom pobegnil daleč naprej. Pedrosa je nato večji del dirke suvereno vozil na tretjem mestu, a iz ozadja se mu je približeval Rossi, s katerim sta se spopadla že v desetem krogu. Pedrosa je v desetem zavoju predzadnjega kroga napravil manjšo napako, s katero je predse spustil Italijana na Yamahi, katerega pa Španec nato več ni uspel prehiteti.

“Dirka je bila zelo fizično naporna. Boril sem se z motorjem, saj je bilo oprijema na stezi zelo malo. Valentino me je presenetil. Vedel sem, da sem nekoliko počasnejši od Marca in Jorgeja, toda po prostih treningih sem mislil, da jima bom nekoliko bližje. Kot vedno je Valentino naredil velik korak naprej in z njim sem se boril za stopničke. V zadnjem krogu me je v drugem zavoju prehitel, jaz pa ga nisem uspel prehiteti nazaj. Vesel sem sedemstote zmage Honde in počaščen sem, da sem tudi sam prispeval k tej zavidanja vredni statistiki,” je povedal Pedrosa, ki je v skupnem seštevku prvenstva na 7 mesti z 80 točkami, oziroma s 115 točkami zaostanka za vodilnim Rossijem.

Foto: Repsol Honda

50
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo