Pedrosa: Učimo se iz vsake situacije

Avtor prispevka: , objavljeno 30. januarja 2017 .

Kljub trem naslovom, z enim v 125 ccm in dvema v 250 ccm razredu, in z veliko uspehi v svoji karieri, pot za Danija Pedroso ni bila vedno lahka. Španec je lani zaključil eno najtežjih sezon v karieri, kljub temu, da je z zmago v Misanu uspel nadaljevati 14-letni niz vsaj ene zmage v sezoni. Toda sreča ga je ponovno zapustila na dirkališču v Motegiju na Japonskem, kjer si je zlomil ključnico.

“Za mano je slaba sezona. K sreči smo zmagali na dirki v Misanu, toda hoteli smo več. Učimo se iz vsake situacije, skozi katere gremo. Včasih misliš, da se bodo stvari razpletle drugače. Pričakuješ, da se bodo stvari odvile v eni smeri, toda na koncu je slabše kot si pričakoval. ”

Največja sprememba v sezoni 2016, poleg skupne programske opreme, je bila zamenjava proizvajalca gum. Pedrosa pa je imel težko delo, saj so mu nove pnevmatike povzročale veliko težav. Španec je eden najmanjših in najlažjih dirkačev, nove gume pa so bile po strukturi veliko trše. Zaradi tega jih ni mogel dovolj ogreti in je imel premalo oprijema. Toda Michelin naj bi pripravljal nekaj sprememb tudi na tem področju. Kaj od Michelina pričakuje Dani?

“Prezgodaj je, da bi lahko kaj rekel. Je pomembna sprememba, toda ni 100 %. Še vedno čakamo, da bomo vedeli, katera guma bo potrjena za naslednjo sezono, saj Michelin še vedno testira različne prototipe. Pomembno je, kakšen bo oprijem. Lahko razvijemo zelo dober motor, toda brez dobrega oprijema ne bo imelo pomena. To je zelo pomembno za samozavest. ”

Kljub poškodbi je bil Pedrosa na testu v Valenciji zelo blizu svojemu moštvenemu kolegu Marcu Marquezu in že komaj čaka novo sezono.

“Moraš gledati naprej in se zavedati, kje so tvoje prednosti in kaj je treba izboljšati. Ne smemo se osredotočati na spodrsljaje, temveč na to kaj lahko dosežemo s svojim znanjem in željo po uspehu,” je še dodal Španec.

 

 

Foto: Honda