Pedrosa tudi uradno napovedal dvoletno podaljšanje pogodbe s Hondo

Avtor prispevka: , objavljeno 16. maja 2016 .

Kar smo sicer neuradno poročali že včeraj, je zdaj postalo tudi uradno. Dani Pedrosa je potrdil, da bo z moštvom Repsol Honda dirkal še naslednji dve sezoni, s čimer bo sodelovanje trajalo kar trinajst let.

30-letni Španec bo ta konec tedna nastopil na svoji 250. dirki za svetovno prvenstvo, vsa njegova dirkaška kariera pa je vezana na Hondo. Z japonskim proizvajalcem je osvojil prvi naslov v 125 kubičnem razredu in nato še dva naslova v 250 kubičnem, leta 2006 pa je napredoval v najvišji razred MotoGP, kjer je v sezonah 2007, 2010 ter 2012 postal podprvak. Hondi je v svoji karieri privozil 142 uvrstitev na zmagovalne stopničke, kar je več, kot kateri koli drugi dirkač. Od tega je 51 krat stopil na najvišjo stopničko.

Pred dirko v Italiji je Pedrosa v skupnem seštevku četrti, ob podaljšanju pogodbe pa je povedal: “Vesel sem, da lahko napovem podaljšanje pogodbe s Hondo. Hvaležen sem jim za zaupanje, ki so mi ga izkazali z novo pogodbo za dodatni dve sezoni. Vesel sem, da so bila pogajanja hitro rešena, tako da se zdaj lahko povsem osredotočim na dirkanje. Ta konec tedna bi rad pokazal svoj maksimum. ”

Prav tako pa so podaljšanja bili veseli pri Hondi: “Veseli smo, da smo podaljšali sodelovanje z Danijem, še posebej cenimo njegovo predanost Hondi in HRC,” je povedal Šuhei Nakamoto. “Sodelujemo že vrsto let, še danes pa pri Daniju vidimo enako mero predanosti in strasti. Njegove izkušnje so zelo pomembne pri razvoju motocikla in naredili bomo vse, kar je v naši moči, da pokaže ves svoj talent,” je še dodal.

Foto: Honda

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj