Pedrosa se pripravlja na preizkušnjo v Austinu

Dani Pedrosa
Avtor prispevka: , objavljeno 11. marca 2013 .

“Do težko pričakovane preizkušnje nas čaka še veliko dela.  Nastaviti moramo motor, menjalnik in izbrati primerne pnevmatike. Pravi izziv pa se bo prilagoditi do sedaj nepoznani progi” je rekel Dani Pedrosa.
Španec, se pripravlja na njegovo osmo sezono v motoGP razredu, v prihajajočem tednu pa bo imel možnost privatne preizkušnje  na novem dirkališču v Austinu. Dotična preizkušnja bo vsekakor nov izziv za izkušenega Španca. Nazadnje je kraljevi razred imel priložnost dirkati na novih dirkališčih leta 2010, ko sta bili na koledar dirk dodani preizkušnji v Silverstonu in v Aragonu.
Preizkušnja bo potekala od torka do četrtka. Tehnična pravila za to sezono ostajajo bolj ali manj enaka, razen dodatnih treh kilogramov pri minimalni teži in zmanjšano število menjav pogonskih agregatov iz šest na pet.

Kot pravi Pedrosa, Hondin dirkalnik RC213V  ni doživel nobenih večjih sprememb od dirke v Valenciji lanskega novembra.
“Mislim,  da je osnova motocikla sedaj zelo dobra. Najbolj pomembno je, da se še več naučim o motociklu in da se ga še bolj navadim. Naprimer, ko nastaviš vzmetenje, da veš kako bo motocikel reagiral itn.”, je rekel.
Pedrosi se bo na privatnem testiranju v Austinu pridružil tudi moštveni kolega Marc Marquez, voznik LCR Honde Stefan Bradl in tovarniška voznika Yamahe Jorge Lorenzo in Valentino Rossi.
Tretji in hkrati zadnji uredni test, z vsemi ekipami in dirkači bo v Jerezu od 23. do 25. marca.

55 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje